am@astronomija.co.yu

 

 

Pisma
 

 

 

Sadržaj AM

 

 

Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma   Pisma
 
 

'ASTRONOMIJA' da se ugasi!

Povodom teksta Redakcija jednog izvrsnog časopisa.... Stiglo je više pisama sa vašim reakcijama.

 

Ljudi, pa nije valjda da vas onakve gluposti uzrujavaju? Zar prteklih godina nismo navikli na to da u Srbiji, moze da kaze ko sta hoce, da lupeta i provaljuje se u neogranicenim kolicinama?

Vidite... ja sam astronom-amater. Moja profesija je projektovanje informacionih sistema. Koristeci svoje znanje, ja takodje pisem jedan casopis (necu pominjati ime, da ga ne bih reklamirao, ali onoga koga zanima, moze da mi pise na mail :) ). Ja u tom casopisu dobijam honorar za to sto pisem. Ali to se zato i zove honorar, a ne plata, jer od toga ne mogu da zivim. Taj honorar vise dodje da mogu da izadjem sa drustvom i popijem pice. Cela poenta ove price je da to kako cemo se mi u redakciji organizovati, to je nasa stvar (da li ce neko da pise besplatno ili za honorar). Tako da... jedino pitanje koje bih imao da postavim doticnom proferu je: Odakle njemu pravo da se mesa u unutrasnje stvari jedne redakcije? To je kao da je usao u dom neke porodice i krenuo da preuredjuje njihove odnose po svom nahodjenju.

Uostalom, svako ko misli da moze da napravi kvalitetan casopis iz oblasti astronomije (primali zapolesni u njegovoj redakciji honarare ili ne), slobodan je da to uradi. To i ne bi bilo tako lose... imali bismo vise casopisa na nasem jeziku, vise obradjenih tema. Ali, pored svega toga, OSTAVITE NA MIRU nasu "Astronomiju"!

Mada, pustite coveka neka i dalje tako prosipa gluposti, a vi se ne obazirite mnogo na to, nego vam zelim da i dalje nastavite da radite kao sto ste i do sada radili... odgovorno, vrhunski profesionalno i kvalitetno...

Pozdrav svima,
Nikola Kosanovic

***

Aleksandar Kostic

Ukidanje Astronomije, stvarno nista smesnije u zivotu nisam cuo. Sram bilo tog takozvanog gospodina Nedeljkovica, nek se stidi sto je izvalio takvu glupost. Pocinjem misliti da on to verovatno nije mislio ozbiljno, ali, izgleda da je itekako ozbiljan. Treba ukinuti njegovo drustvo za naucnu fantastiku, a ne vas, Astronomiju

***

Najjaèi ste, ako drugi misle da mogu bolje i jeftinije, kao i da budu još za to plaæeni nek to urade... Niko ih u tome ne spreèava... :)

Nikola

 


 

Pišite nam
Upišite vašu e-mail adresu Ime:    
Predmet:
Tekst pisma:  

vrh