AM Home

am@astronomija.co.yu

 

 

Sadrzaj AM

          

statistike

AM u 2001.

Za Astronomski magazin 2001. je bila uzbudljiva, pomalo dramaticna i konacno uspesna. Serveri su pucali, bilo je problema sa provajderima, zatim sa strujom itd. Skoro dva meseca vecina priloga nije bila citaocima dostupna.

Od jeseni 2001. AM se preselio u YU, ima svoj domen i novu adresu. Nalazi na serveru provajdera nspoint. Ovaj novosadski provajder se do sada pokazao kao izuzetno profesionalan, kvalitetan i prema AM veoma korektan.

Danas Astronomski magazin ima nesto vise od 2000 strana na oko 70 MB. Tu se nalazi oko 3500 slika, crteza i fotografija. U AM postoji 20 000 internih i 2000 eksternih linkova. Itd.

2001. godine u AM je objavljeno 218 novih priloga, ako nas secanje ne vara:o) sto zauzima oko 30 MB memorijskog prostora. Neki od tih priloga su sasvim kratki, ali ima i onih koji se sire na 30 ili vise strana.

Redakcija AM je dobila novog clana (dr M. Cirkovic) i stalnu Redakciju vesti. AM je u 2001. stekao i vise vrsnih saradnika, od kojih ne mozemo a da ne pomenemo sledece: V. Sacek, K. Miljkovic, B. Karic, M. Gucic, M. Stalevski, Z. Papic (linkovi vode na neki od radova odnosnog autora).

AM je 2001. organizovao prvi Mesijeov maraton u YU i jedan veoma prijan mali astronomski kamp.

Neki clanovi AM (ma kako je to clanstvo nedefinisano) su postigli lepe osmatracke rezultate i njihvi izvestaji su se pojavljivali tokom 2001. na nekim vodecim stranim sajtovima (A. Ilicic, D. Miladinovic, M. Ilic, B. Karic - linkovi vode na neke osmatracke izvestaje).

AM je 2001. stekao i nove astronomske prijatelje. Najagilniji u radu bili su clanovi Skopskog astronomskog drustva koji su poslali obilje svojih osmatrackih izvestaja i snimaka. Ne mozemo a da ne pomenemo ovde i naseg starog prijatelja B. Stromara koji je pokazao veliko zanimanje za snimanje web kamerom.

AM je tokom 2001. ucestvovao u vise TV i radio emisija, objavljivao svoje priloge u dnevnoj stampi (Glas javnosti, NS Dnevnik) i u vise novosadskih gradskih sajtova. Bio je proglasen za sajt meseca (ili tako nesto) u izboru http://www.surf.co.yu, zatim je dat njegov veoma povoljan prikaz u TV emisiji Outer space itd.

Na kraju, na stranicama AM se u 2001. godine pojavio i oglas, koliko je nama poznato, prvog ozbiljnog proizvodjaca teleskopa u YU.

[januar 2002.]

vrh